Posledné lúče slnka pred ochladením pohladili mladé vína ročníka 2021. Naposledy im pripomenuli, komu vďačia za svoju plnosť a charakter. Ich vývoj prebrali do rúk kvasinky a po dokvasení u niektorých aj baktérie jablčno-mliečneho kvasenia (JMF). Vonku je už zima, sneh priniesol zaspávajúcej vegetácii blahodárnu vodu. Pivnica v zime je najlepším úkrytom vinára. Skôr dokvasené médiá máme už stočené. Po dobehnutí JMF vína prisírime, nádoby doplníme po okraj. Sviatky sú predo dvermi, ešte nám treba pospájať pár nádob. To ticho zmiešané s našim očakávaním je výnimočné. Z úrody dobrého ročníka budú dobré vína. Dosť však rečí! Treba nám chutnať ďalšie vína, nech vinárova próza bude raz v kalichu pre všetkých dôstojným čítaním.

#winemaker #winestory #wineenthusiast #instawine #boutiquewinery #winetime #winelover #ilovewine #winestagram #sommelier #winesfromslovakia @enovia.vladimirhronsky @vladimir_hronsky


12.12.2021 EnoVia Admin