Grobská pečená hus s lokšami a dusenou červenou kapustou, husacia pečienka, či poctivá makovo-višňová alebo jablková štrúdľa lákajú priaznivcov tradičnej kuchyne a kvalitného slovenského vína. Šesť vín z kolekcie created by Vladimír Hronský zdobí od septembra ponuku Husaciny u Zápražných na Pezinskej 51 v Slovenskom Grobe. Ak ste dostali chuť na gurmánsky zážitok umocnený skvelou obsluhou v spojení s našimi vínami, urobte si rezerváciu na tel. 0905 243 279 a príďte sa presvedčiť osobne.

TIP someliéra: Rizling rýnsky "33", ročník 2019 vyrobený z hrozna s 33 % podielom cibéb ladí k čerstvo pripravenej husacej pečienke; novošľachtenec Rosa (alebo komplexnejší mohutný Pinot Noir) ročníka 2018 sú ideálne k pečenej husi. Polosladký Muškát žltý, ročník 2019 vyskúšajte k lokši plnenej pečienkou, bezlepkové lokše i polievka z husacích drobkov chutia s atraktívnym ružovým Carmenetom (z odrody Cabernet Franc), ročníka 2019 alebo s jedinečným Rebelotom (Viognierom). Rebelot je možné použiť ako "bielu" alternatívu k husacine. Ročník 2019 má hravé kyseliny, bohatý ovocný extrakt a neskutočne príjemnú dochuť.

Pravé husacie hody sú tu. Výhodou útulného a príjemného interiéru Husaciny u Zápražných je možnosť využitia salónikov pre uzavreté rodinné alebo firemné spoločnosti, aj s ohľadom na súčasné pandemické obdobie. Prajeme dobrú chuť a na zdravie, priatelia!


10.09.2020 EnoVia Admin